OM EVS|KONTAKT
Trygt Natteliv Etape 2
"Trygt natteliv" kampagnens første weekend med narkopatruljen
Idé grundlaget bag narkopatruljen er udarbejdet af Elite Vagt & Sikring, som var ét blandt tre vagtselskaber, der gik sammen med aarhus kommune om at lave stikprøver i Aarhus, som et led i kampagnen "Trygt natteliv".

Fredag den 9. september 2011 var første nat, hvor to vagter besøgte de restaurationer, der havde tilmeldt sig ordningen.
Inden vagterne påbegyndte stikprøvekontrollerne, orienterede de restaurationens ansvarlige omkring forløbet.

Stikprøvekontrollerne begyndte og hvis testpersonens prøve var negativ, blev der kvitteret med en drinksbillet som tak for samarbejdet og fordi det for nogle kan føles ubehageligt at blive udtaget til kontrol. Går testpersonen fra prøven med en god oplevelse taler de med venner og bekendte om stikprøven og rygtet om stikprøve-kontrollen spredes og netop dette er effektivt.
Der er nemlig stor sandsynlighed for, at testpersonen taler med nogen, som tager narko i nattelivet, og af frygt for at blive snuppet, vil de ikke længere tage det på netop den restauration.

Hvis gæsten bliver testet positiv, tages der altid en test nummer to - en såkaldt B-prøve - for at dobbelttjekke. Er den også positiv, besluttes det, om gæsten skal have karantæne fra den restauration, som han er blevet testet positiv på. Hvis gæsten stadig er i besiddelse af narko, tilkaldes politiet, som overtager sagen. Denne fredag blev der testet 32 personer, og heraf var tre personer positive på kokain. To gram kokain blev beslaglagt og politiet blev tilkaldt.

Dagen efter var narkopatruljen igen på rundtur i Aarhus natteliv. Her blev der testet i alt 22 personer. Ingen blev testet positive, men to personer indrømmede, at de havde røget hash.

Hvis man bliver taget på fersk gerning med blot 0,1-0,9 gram kokain, straffes det første gang med bøde på 3000 kr. og en plet på straffeattesten. Anden gang man bliver taget på fersk gerning, straffes det med en bøde på 4500 kr. og 3. gang med 6000 kr.

Har man derimod mellem 1 og 3 gram på sig, er bøderne på henholdsvis 6000 kr. - 9000 kr. og 12000 kr.
Er man i besiddelse af 3 gram eller derover, er bøderne på henholdsvis 8000 kr. - 12000 kr. og 16000 kr.
Hvis man bliver taget i salg af narko, kan man komme i fængsel allerede første gang.


Trygt natteliv i Aarhus forventes at komme til at køre flere gange hen over resten af året.
Elite Vagt & Sikring | Hørslevvej 147 | 8462 Harlev J | Telefon: 51516797 | E-mail: sigga|evs.dk | CVR: 28600941 Her kan betales med Dankort